Първият български медалист от Олимпийските игри в Лондон – Тервел Пулев даде специални интервю за Спортно шоу Гонг след победата снощи срещу Йамил Пералта Хара и класирането му за полуфинал в категория до 91 кг.

„Трябваше ми малко време за да отмине емоцията след снощи. Тя беше много приятна, имаше много българи, които ме подкрепяха. Много български знамена имаше в залата. Единствено загубата на Детелин малко помрачи настроението."

"Няма какво да се притеснявам. Аз съм се подготвил за турнира, давам каквото мога и очаквам победата.“, коментира Тервел в интервю за Дарик радио.

„Разбира си, че си представям, че медалът може да бъде повече от бронзов. Продължаваме да катерим нагоре. За мен този мач като натоварване психическо и физическо беше едно изключително препятствие, което успях да преодолея. Много ми тежеше, че българския спорт нямаше медал до този момент. Това много ме мореше и така да се каже, ме схвана.“

„Усещането е много приятно, само хубави емоции. Надявам се да поведа крак и останалите български спортисти да вземат медали. Това са глупости, че идваме само заради участието. Всеки се е подготвил максимално. Специално за нашия отбор мога да кажа, че тренираме от 9 месеца. Не сме се прибирали в България за повече от два-три дни. Искахме да спечелим медал, не сме дошли в Лондон на туризъм.“

„Безспорно във федерацията се работи в правилна посока. Искам да благодаря на всички българи, които ни подкрепят“, завърши Тервел Пулев.