63-мата ни спортисти на Летните олимпийски игри ще имат специален аксесоар към официалните си тоалети за откриването на Играте. Родните атлети ще могат да се предпазят от евентуален дъжд по време церемонията на 27 юли с дъждобран, който е скрит в ключодържател – синя топка с логото на БОК.

Доста стилни ще бъдат спортистите ни при дефилето на нациите, след като Българският олимпийски комитет за четвърти пореден път гласува довериe на модна къща “Агресия“ за изработката на официални им облекла. Един комплект от олимпийския тоалет струва около 800 лева с ДДС.

СНИМКИ: Олимпийците с дъждобран  ключодържател, сака с плат ала Обама и Бекъм

източник: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Делегацията ни ще бъде облечена в бяло-синята гама, като друг аксесоар към тоалетите и кариран каскет. Летните елегантни облекла с изискан английски привкус, бяха представени пред шоурума на модната къща в присъстивето на председателя на БОК Стефка Костадинова, генералния секретар на олимпийската ни централа Белчо Горанов, заместник-министъра на физическото възпитание и спорта доц.Лазар Каменов и шефката на „Агресия“ Мая Асенова. Модели на облеклата бяха утвърдените Гери Дончева и Александър Григоров, а дизайнът е на Василика Джогалова.

СНИМКИ: Олимпийците с дъждобран  ключодържател, сака с плат ала Обама и Бекъм

източник: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Платовете на саката, панталоните, полите, ризите и каскетите са от най-добрите световни производители от Англия и Италия, като специално тези, които са използвани за ръчно изработените облекла на олимпийците ни са от най-луксозните, фини и висококачествени материи в цял свят, каквито притежават в гардероба си редица известни политици, спортисти и шоузвезди като Даниел Крейг, Брад Пит, Дейвид Бекъм, Барак Обама, Доналд Тръмп и още много други.

Комфортните и “олекотени” костюми са в спортно-елегантен стил с изключително изтънчен силует, подчертаващ достойнствата на фигурата, с традиционната италианска технология „Ушиване по мярка”. Блейзерите ка карирани, съчетаващи светли, свежи нюанси, в контраст със спортни панталони в кралско синьо от чист памук и ризи в свежо бяло. Копчетата също са от естествени материали - брашно от рог, обагрени в син цвят, а хастарът е със щампа от стилизирани символи на олимпийските дисциплини. Обувките пък са на равна подметка, спортно-елегантен модел: за мъжете – в тъмносиньо, а при дамите – тюркоазено.