Британските олимпийски ръководители са изнервени от огромната реклама, която спортистите в Лондон правят на модните слушалки Beats by Dre. Много атлети на Олимпиадата носят именно тази марка, една от най-добрите в света, докато слушат музика, концентрирайки се преди състезание.

Причината за яда на британците е, че компанията е раздавала безплатно преди старта на Игрите въпросните слушалки на спортистите, напълно наясно с рекламния ефект.

СНИМКИ: Модни слушалки ядосаха спонсорите на Олимпиадата

източник: Reuters

Британската олимпийска асоциация обяви официално, че не иска повече да вижда поне атлетите от Великобритания да носят Beats by Dre, тъй като това е в разрез с корпоративните партньори на Олимпиадата и отбора. Забраната важи и за публикациите в социалните мрежи, където също британските спортисти обявяват задоволството си от подаръка на Beats by Dre.

Все още няма санкции, като мъмренето е просто пожелателно, според говорител на асоциацията.

СНИМКИ: Модни слушалки ядосаха спонсорите на Олимпиадата

източник: Reuters

Десетки спортисти на Олимпиадата получиха забрана да носят логота или да споменават личните си спонсори по време на Игрите. Организаторите дори имат право да наказват и даже дисквалифицират атлети, ако го правят.

Британците могат да носят слушалки на спонсора на Игрите „Панасоник“, но не и Beats by Dre, добави говорителят.

От МОК обявиха по темата, че въпросът трябва да се разрешава вътрешно, от отделните национални олимпийски съюзи.

СНИМКИ: Модни слушалки ядосаха спонсорите на Олимпиадата

източник: Reuters