Сребърната медалистка по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Лондон Даря Дмитриева и треньорката й Олга Буянова получиха по един двустаен апартамент в руския град Иркутск. Така властите в Иркутска област решиха да изкажат благодарност към тяхната 19-годишна съгражданка и нейната треньорка за това, че са прославили града и региона на голямото спортно събитие.

„За тази цел от бюджета на Иркутска област бяха отделени 4,5 милиона рубли, съобщи днес Валентин Вобликов, заместник-председател на кабинета на региона. Медалът на Дмитриева е награда за всички иркутчани, които не спаха по цели нощи, за да гледат нашето момиче".

„През цялата Олимпиада ме крепеше мисълта, че представлявам не само Русия, но Иркутск и областта. Затова вложих и цялата си душа при моите съчетания, обяснява новодомката Даря. Тя обеща нови успехи и каза, че знае много добре, че от две години насам областната управа й плаща стипендия.

Заедно с други медалисти от Олимпийските игри Даря Дмитриева отбеляза успехите от Лондон в тържество в Големия кремълски дворец, откъдето си тръгна и орден "За заслуги пред Отечеството-I степен“.