Българската състезателка по спортна гимнастика Ралица Милева – „Спортен талант” на „Еврофутбол” и участник в Летните Олимпийски игри в Лондон сподели, че непрекъснато е била подкрепяна от Йордан Йовчев.

Това е първата Олимпиада на Ралица, която е само на 18 години. Тя завърши 56-та в квалификациите на индивидуалния многобой, като събра 48,432 точки от отделните уреди.

Подготовката на младата дама за участие в най-големия световен спортен форум бе финансирана и от българския букмейкър.

Здравейте, Ралица! Вече сте на родна земя, как се чувствате у дома след емоциите на Олимпиадата?

Здравейте, чувствам се прекрасно, радвам се, че съм у дома!

Какви са Вашите впечатления от организацията и условията за тренировка и провеждане на състезанията? Бяха ли подготвени домакините?

Организацията беше горе-долу на ниво. Колкото до тренировъчните зали и залата, в която бяха състезанията, нямам от какво да се оплача. Аз съм играла в тях и това до някъде ми помогна, защото се чувствах „в свои води”. Освен това смятам, че официалната зала ми носи късмет (смее се). Доволна съм от това, което ми се случи там!

Какво ще кажете за публиката?

Публиката беше невероятна, залата беше пълна!

Как се чувствахте преди да започне състезанието?

Леко нервна и напрегната – малко преди това тренировките ми на греда не минаха добре, не бях доволна от себе си. Това ме постави под голямо напрежение за самото състезание.

Какво Ви каза треньорът преди Вашето представяне?

Да мисля и да играя спокойно!

Имахте ли по-специален разговор с Йордан Йовчев преди състезанието? Все пак, това е Вашата първа Олимпиада, а той е „ветеран” в това отношение...

Специален разговор не сме имали, но той непрекъснато беше до мен и ме подкрепяше. Това, което съм запомнила от него е, че трябва да играя така, че аз самата да остана доволна от себе си и от свършената работа!

Извън класирането и крайния резултат, какво мислите за Вашето представяне? На кой от уредите се представихте най-добре?

Според мен на всички уреди се представих много добре! Разберете, че има много детайли, невидими и неразбрани от широката публика. Смятам, че представих България достойно!

Кои бяха Вашите фаворитки при отделните уреди?

Винаги съм харесвала отбора на Румъния!

Каква е Вашата равносметка от първото Ви участие на Олимпийски игри?

Доволна съм, но можех да се справя и по-добре!

Кои бяха хората, които застанаха зад Вас – финансираха Вашата подготовка и участие в Олимпиадата?

На първо място, най-близо до мен бяха моите близки и личните ми треньори. Финансирането и помощта за подготовката ми за олимпийските игри обаче дължа изцяло на „Еврофутбол” и Йордан Йовчев!

Нашето интервю върви към края си – какво ще кажете на Вашите родители, треньор и колеги?

На моите близки искам да изкажа огромни благодарности за всичко, което са направили за мен! Били сме заедно и в хубаво, и в лошо – научили са ме на много неща и мога да им кажа само едно голямо благодаря!