Българският национален ансамбъл участва демонстративно на международния турнир по художествена гимнастика "Златен обръч" в Пловдив.

Българките в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Християна Тодорова и Картин Велкова получиха много аплодисменти от публиката и подаръци от организаторите.

Старши треньорката Илиана Раева получи специална плакета с пожелание за късмет на олимпийските игри от кметът на район "Северен" на Пловдив Ральо Ралев.

"Беше уникално посрещане. Със специалното желание на кмета ние бяхме гости на турнира. Бяха подготвени страхотни подаръци на ансамбъла. Ние бяхме посрещнати от летището на Пловдив с луксозен автобус със специална охрана, която вчера ни върна на аерогарата. Искам да изкажа специални благодарности на кмета и общината за отношението към художествената гимнастика. Момичетата направиха отлични две изигравания без грешката. Имаше уникална организация, изключителни условия - бяхме настанени в луксозен хотел, Във възторг съм от това, което са направили. Едно малко световно първенство за деца, с много награди - велосипеди, огромни плюшени играчи, специални купи и други. Страшно се радвам. Това е най-старият детски турнир, от много години не сме имали такава организацията. Специални поздравления за Руслана Муравенова и Мария Петрова, който за отговорни за всичко това. Бяхме изпратени с много цветя", коментира за БТА Илиана Раева.

На 8-ми юли е последната тренировка на отбора от лагера във Варна.

Във вторник ансамбъла ще бъде гост на международен турнир, организиран от президента на клуб "Академик" Мариета Дукова.

На 21-ви юли грациите заминават на лагер в Париж, откъдето ще пътуват за Лондон.