Българският плувец Петър Стойчев заминава за Олимпиадата в Лондон, изпълнен с оптимизъм за представянето си. Състезателят се притеснява единствено от езерото, в Хайд Парк, което ще се проведе надпреварата, заради мръсната вода.

„Не искам още от тук да тръгвам натоварен с вашите желания за медал. Мога само да кажа,че от октомври досега съм преплувал повече от 3000 тренировъчни километра. Чувствам се в много добра спортна форма. Трудът, който съм положил, ще даде добър резултат“, сподели Стойчев, който ще се състезава в маратона на 10 километра.

„В плувния маратон съм постигнал почти всичко. На предишната Олимпиада имам шесто място, дано на тази да вляза в първите 8. Когато говорим за плувна дисциплина или лека атлетика, знаете, че Топ 8 е нещо невероятно. Ще дам всичко от себе си, бъдете сигурни, че няма да се предам.“

„Искам да поздравя Тервел, много добър спортист. Само мога да пожелая късмет на всеки един от останалите състезатели.“

„Досега не съм плувал там, знам само, че е с дълбочина 2,5 метра и е с много мръсна вода, заради лебедите и патките, които плуват в езерото. Ще бъдат 6 обиколки по една миля, в петък по обед“, завърши Петър Стойчев.