Малко повече от 200 дни преди началото на международния спортен форум в Лондон британските пощи пускат в обръщение специални марки, отбелязващи Олимпийските и Параолимпийските игри.

"Тук сме, за да присъстваме на печатането на олимпийските марки, които от днес излизат на пазара. Те ще се предлагат във всяка поща из страната и ще се използват ежедневно. Обикновено са с лика на кралицата. В идните месеци ще ги виждаме налепени по милиони писма и колети", сподели един от служителите на пощите. "Очаквам тези марки да станат наистина популярни. Ще бъде невероятно да ги виждаме в пощенските кутии по целия свят", заяви още той.

"Печатането на марките протича през няколко етапа. Първият започва, след като получим рисунката от Кралските пощи. След това отделяме цветовете и правим марката непроницаема. Първите образци отиват директно в (Бъкингамския) дворец, където вярвам, че се одобряват лично от кралицата. Впоследствие получаваме разрешение да печатим и го правим", разкри друг служител на институцията.