Чуждестранните спортисти, треньори и официални лица, участващи на Олимпиадата в Лондон това лято, няма да имат право да сключват бракове по време на престоя си във Великобритания. Според Daily Telegraph, съответните ограничения се налагат, заради опасността бракът да бъде използван като начин да се остане на Острова и след края на Игрите през 2012.

За чуждестранните участници в Олимпиадата, с изключение на представителите на страни от Европейския съюз, ще бъдат издадени около 20 хиляди визи с продължителност от 6 месеца. Тези документи ще имат графа, която ще забранява сключването на брак. Освен това, собствениците на визи няма да могат да ползват документите за кандидатстване в учебни заведения на територията на Великобритания. Тези бланки вече са били разпратени до всички 204 национални олимпийски комитета.

Домакините на Олимпиадата в Лондон се опитват да избегнат скандалите, които са съпътствали предишни подобни форуми, на които спортисти бягат от щабовете си, за да не се завърнат с отборите в своята родина.