Организаторите на олимпийските игри се изправиха пред нов проблем. След десетките състезания в първите дни, които се проведоха пред полупразни трибуни, сега се появи и коренно-противоположна ситуация - десетки хора не успяха да гледат квалификациите на 10 метра пушка при мъжете на олимпийското стрелбище, тъй като трибуните край огневия рубеж бяха препълнени.

Около 40 души не бяха допуснати до трибуните, въпреки че притежаваха редовни билети за състезанието. Най-гневни бяха хора от индийската федерация по спортна стрелба, които не успяха да гледат представянето на индийската надежда Абхинав Биндра, олимпийски шампион в дисциплината от Пекин 2008.

„Изминах целия път от Индия дотук, само за да гледам това състезание, похарчих огромна сума пари, а накрая не ме пуснаха“, не скри гнева си Мохиндер Лал от Индийската федерация, цитиран от Ройтерс.

От комплекса разкриха, че проблемът възникнал заради неочаквано голям медиен интерес към събитието. На стрелбището не очаквали толкова много репортери да гледат квалификациите на пушка.