Единствената българска състезателка в турнира по бадминтон на олимпийските игри в Лондон Петя Неделчева и нейният личен треньор Орлин Цветан отпътуваха днес за Лондон.

Преди заминаването Неделчева, която е с настинка, заяви, че се надява на добър жребий и достойно представяне. "Най-вече се надявям на един добър жребий, Ще разберем това в понеделник. Минималната ми цел е четвъртфинал и евентуално след това при едно добро подреждане във финалната топ 16 - спор за медал", каза тя за БТА.

Неделчева ще участва на трета поредна олимпиада като в Атина 2004 достигна до четвъртфиналите. "Няма как да се забравят предните две олимпиади, защото в Атина ми беше първа олимпиада и беше доста интересно. Като цяло сега третата олимпиада отивам с добро настроение, с нагласата за едно добро представяне и се надявам всичко да се осъществи", добави състезателката.

Сега регламентът на олимпийските игри е различен като ще има 16 групи от по две или три бадминтонистки. "Сега с този нов регламент е доста по-добре, защото един състезател ще може да изиграе минимум две срещи. Така ще бъде доста по-интересно за самите зрители на нашия спорт. Като цяло регламента е доста по-добър", добави тя.

Неделчева очаква добро представяне от цялата българска делегация. "Винаги като се изпраща една делегация на голямо състезание се очаква най-доброто от нея, но най-важното, според мен, е да няма контузии във всеки един спорт, всички състезатели отиват да покажат най-доброто. Дано да имаме късмет да се вземат няколко медала за България. Всички нации ще за доста подготвени и няма изобщо да е лесно", коментира Петя Неделчева.

Нейният личен треньор Орлин Цветанов пътува за пета олимпиада, но трета с възпитаничката си. "Смятам, че Петя е подготвена, както никога досега и ако даде Господ да е здрава, е крайно време е да стигнем поне до медалите. Крайно време е да има този шанс, защото тя толкова години е във върха на световния елит в нашия спорт. След това много карък, крайното време е каръка да спре и да стигне до бленувания от нас медал. Тя е готова. Първите 20 жени в света са абсолютно равностойни. Няма е тази разлика в класите, която е имаше на предишните олимпиади. На двете предишни олимпиади китайките бяха с класа по-добри от останалите, в момента с нищо не се различават от тях. Петя е играла с всички китайки по три гейма, абсолютно равностойно, говорим за тези, които се класираха за олимпиадата, защото това са трите единствени жени, които не е била, но е играла равностойни мачове. Време е да мислим за нещо сериозно", заяви Орлин Цветанов.