"До края на годината ще реша какво да правя", сподели най-добрата ни бадминтонистка Петя Неделчева. Неделчева се прибра в България след ранното отпадане от Игрите в Лондон, а в очите й личаха сълзи.

"Настроението е нормално, според мен не постигнахме това, за което бяхме тръгнали. Първата среща играх добре, втората не се получи. Първа среща ми беше с индонезийката, доста напрегнат беше мачът от самото начало", започна тя. Неделчева разкри какви са отношенията й с БФ Бадминтон.

"Основните проблеми са с федерацията. В момента не мога да кажа дали ще се състезавам за България, зависи какво ще стане с федерацията. Ако продължават проблемите с тях, ще се търси друго решение. Финансови са проблемите ми с федерацията, няма бази, няма подкрепа на състезателите. Средствата ни за Олимпиадата бяха дадени на 50 процента, няма спаринги, няма зала, няма пера. И ние поискахме директно финансиране, но парите влизаха във федерацията и тя си правеше каквото си поиска", продължи бадминтонистката пред БГНЕС.

"Тежи ми най-много, че не постигнахме това, за което бяхме тръгнали. То се видя, че имаше доста грешки в играта ми, доста непредизвикани грешки. До края на годината ще реша какво да правя. Предложения винаги е имало, но аз не съм взела крайно решение", продължи Неделчева, коментирайки възможностите да се състезава за друга държава.