Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева пътува утре за Лондон за шестото си участие на олимпийски игри с единствената цел да се представи добре. Българският отбор не проведе пълноценна подготовка за Игрите заради проблемите с БФСпортна стрелба.

"Имаме една цел и задача - да се представим добре. Много малка е крачката от успех до по-задно класиране. Един миг невнимание и оставаш назад. Никой не може да каже какво ще се случи на олимпиадата. Това е въпрос на шанс и на късмет. Най-голямото разочарование ще бъде за самите нас. Нека да сме позитивни, но всичко се случва. Дано да се завърнем като герои. Стискайте ни палци. Ние ще дадем всичко от себе си, но както ще се случи един Господ знае. Трябва максимална концентрация", заяви Гроздева. Тя за пореден път каза, че ще продължи кариерата си и след Лондон 2012, защото "само това може да прави добре".

Гроздева добави, че "истинската" й подготовка ще бъде в Лондон, където условията са много добри.

За другата ни състезателка по стрелба Антоанета Бонева това ще бъде първо участие на олимпийски игри. Тя спечели първата квота за страната ни за Лондон още през месец март миналата година.

"Напрежение няма как да няма, но ще намеря сили в себе си да се справя. Подготовката не премина както трябва благодарение на нашия "любим" президент на федерацията. Все пак се намериха хора, които ни помогнаха. Ще направим така, че България да се гордее с нас за пореден път", каза Бонева, която през септември ще сключи брак.

"Съмнявам се почти във всеки, дори и в себе си. Ще продължа със стрелбата. Много е хубаво да стреляш до идола си", допълни Бонева, визирайки Мария Гроздева.

Личният треньор на Бонева - Христо Маринов благодари на Министерството на спорта за помощта относно подготовката и заяви, че се надява на класиране във финал.

Гроздева и Бонева са дали допинг проби пред българските антидопингови власти преди три седмици, а освен това са проверявани и на няколко Световни купи.

Двете състезателки ще имат 10 дни подготовка на олимпийското стрелбище. Личният треньор и съпруг на Мария Гроздева - Валери Григоров каза, че очакванията към състезателите са големи.

"На Мария започва да й натежава царската корона. Цялата стрелба се натоварва. Не можем да се сърдим на никой. Ние сме добре подготвени", коментира Григоров.