"Всичките ни спортисти, включително и тези, които не са в олимпийското село, са изявили желание да дефилират на церемонията по откриването на  игрите", заяви председателят на БОК Стефка Костадинова, която отпътува за Лондон.

Световната рекордьорка в скока на височина обяви, че преди заминаване се е чула с премиера Бойко Борисов, който е пожелал сила, късмет и шанс на олимпийците ни в Лондон.

"Най-важното е спортистите ни да не се плашат от големите имена - допълни Костадинова. -  Това е състезание. Отиваш и показваш, това на което си способен. А успехът е различен за всеки един спорт. За бадминтона, например, осмото място е много добро, но за други бронзът може да е малко и да те разплаче."

Именитата ни спортистка изрази очаквания да види на финала две лекоатлетки - Ивет Лалова и Ваня Стамболова. Тя обяви още, че Денят на България в Лондон ще бъде на 9 август.

Костадинова уточни, че тръгва за Лондон без талисман, защото не й носят късмет. "Когато бях още спортистка на Олимпиадата в Сеул през 1988-а ме изпратиха с четирилистна детелина. Станах втора и оттогава нищо не  си взимам", завърши Костадинова.