Освен с олимпийската си титла в скока на височина, Иван Ухов се прочу и с участието си пиян в състезание преди четири години. Снощи руснакът отново е имал премеждие.

По време на надпреварата в Лондон, между скоковете на финала, атлетът загубил състезателният си потник, затова се наложило да скача с друг. На няколко пъти телевизионните камери показаха, че рунакът рови в чантата си, но тогава не стана ясно какво точно се е случило. В последствие самият Ухов разказа за странната ситуация.

Независимо от проблема, който разтърси Иван Ухов в най-важното състезание в професионалната му кариера, той спечели олимпийското злато с резултат 2.38 метра.

„Потникът ни изчезна безследно. Винаги преди скок го прибирам в чантата си, а този път не успях да го намеря на обичайното място. Беше с името и с номера ми, затова ми се наложи да сложа обичайния, с номер, а това ме разтърси. Благодаря на съдиите. Те отложиха малко времето“, сподели Иван Ухов.

На въпрос какво планира да направи след успеха, атлетът сподели: „Ще си отида вкъщи. Два месеца не съм виждал детето си и ако имам възможност ще отлетя още днес.“