Досега на олимпийските игри се правеха класации на най-сексапилните спортисти, главно на тези от женски пол. Сега германския таблоид с голям тираж "Билд" класира най-непривлекателните олимпийки от Лондон 2012 г., пише италианския вестник "Кориере дела сера".

За да попаднат в класацията спортистките трябва да отговарят на едно условие - да не изглеждат женствени.

На първо място е поставена Елиза Казанова, капитан на женския отбор на Италия по водна топка. За нея "Билд" пише, че носи фамилията на прочутия съблазнител граф Казанова, но е малко по-едричка от него. Елиза Казанова е на 38 години, висока е 185 сантиметра и тежи 100 килограма. Съотборничките й и приятелите я наричат "Малката Ели". "Малката Ели" е интелектуалка - завършила е икономика в родния си град Генуа, а освен това е почитателка на местния футболен отбор - ФК Дженоа.

На второ място е севернокорейката Им Джон-сим, олимпийска шампионка по вдигане на тежести за жени в категория до 69 килограма.

На трето място е класирана китайската състезателка по джудо Фей Чън. Следва я на четвърто място казахстанската щангистка Анна Нурмухамбетова. А на пето място е тайландката Пимсири Сирикаев, сребърна медалистка във вдигането на тежести за жени в категория до 58 килограма.

По повод на класацията на "Билд" италианският "Кориере дела сера" припомня сентенцията: "Красотата я вижда онзи, който гледа" и припомня, че тази сентенция е на германеца Гьоте. Но неговата чувствителност явно се различава от тази на "Билд", допълва изданието.