Двукратната олимпийска шампионка на овчарски скок Елена Исинбаева (Русия) обмисля да промени плановете си за отказване от спорта и да се състезава до Игрите в Рио де Жанейро след четири години.

Исинбаева се представи разочароващо на Олимпиадата в Лондон, след като стигна само до бронзовия медал с 4,70 метра - постижение с 36 сантиметра под световния й рекорд. Рускинята възнамеряваше да прекрати кариерата си след световното първенство по лека атлетика от 10 до 18 август 2013 година в Москва, но неуспехът снощи може да промени намеренията й.

"Планът беше да спечеля титлата тук в Лондон и след това да спра. Но не искам да се отказвам с бронз, така че ще мисля за Рио, където мога да си върна злато", заяви 30-годишната състезателка. Решението на рускинята обаче не е окончателно.

"Всъщност аз често променям плановете си. Все пак съм зодия близнаци. Днес казвам: "Спирам", а утре сутринта: "Продължавам", допълни тя с усмивка.

Исинбаева загуби формата си след Игрите в Пекин 2008, където спечели втората си поредна олимпийска титла със световен рекорд. Тя беше преследвана от контузии и не успя да запише резултат на световното първенство в Берлин през 2009 година. В последствие Исинбаева си взе 11-месечна почивка от спорта и се завърна на пистата едва миналата година. Рускинята спечели първото място на световното първенство в зала през март в Истанбул, което беше първата й голяма титла след Пекин. През май обаче тя разкъса мускулни влакна на лявото бедро, което й попречи да се подготви по-добре за Олимпиадата в Лондон.

"Не можех да тичам и да скачам почти два месеца, което много попречи на подготовката ми. Участвах в две състезания преди Олимпиадата, но това не е достатъчно. За съжаление нямах избор, защото имаше опасност контузията да се влоши. С оглед на всички обстоятелства този бронз е като злато за мен", каза Исинбаева.

Титлата в Лондон спечели Дженифър Сур (САЩ) с 4,75 метра.