Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева остана възхитена от церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон. Грациите ни не успяха да вземат участие в парада. Ансамбълът се подготвя във Франция, а индивидуалната ни състезателка Силвия Митева води занимания в България, тъй като олимпийският турнир по художествена гимнастика по програма ще се проведе в последните четири дни на Игрите.

„Най-грандиозното откриване, което съм гледала. Фантастични ефекти, съчетани с разказ, дух и единствено по рода си английско уважение към личността, традицията и йерархията!Неповторимо усещане за култура и човешка еволюция! За приемственост...НАИСТИНА ВЕЛИЧЕСТВЕНО!“, написа в личната си страница в социалната мрежа Facebook Илиана Раева.

„Успех на всички български спортисти, които ще представят България на този грандиозен спортен форум“, допълни Илиана Раева.

„Работихме много. Три години минаха,като един миг. Преживяхме всичко!Критики, унижение, болка, щастие... големи успехи! Станахме световни шампиони, спечелихме три световни купи и куп медали. Сега остават броени дни, те са най-важните и в тях трябва да подредим всичко научено през тези години. Вярвам в моите момичета! Без значение от класирането, аз се гордея с тях, с екипа си и себе си за всичко, което постигнахме“, сподели още Илиана Раева.