Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че вчера момичетата са тренирали много добре и са посветили заниманието на Михаела Маевска.

"Вчера Михаела обяви, че твърдо се отказва след Игрите. Аз събрах момичетата й им казах, че за последен път играят съчетанията си. Имаше прекрасни емоции на тренировката. Казах им да посветим тренировката на Михаела, защото тя за последен път ще играе и беше много емоционално."

На Маевска и на Катрин Велкова им предстоят сватби през септември.

"Това изобщо не се отрази на подготовката им. В нито един момент нито Михаела, нито Катрин показаха по някакъв начин, че нещо в този аспект им предстои. Михаела е капитан и тя много добре знае каква е нейната роля. Катрин е една от най-спокойните ми гимнастички, която винаги е била също от огромна подкрепа на момичетата. В това отношение всичко е под контрол, но пък и вие ме познавате достатъчно добре - няма кой да им позволи да мислят за сватби, рокли и т.н. Всичко, след като си свършим работата", коментира Раева.

"Искам да играем вдъхновено и без грешка, не ме питайте за медали", сподели треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

"Ами вълнуваме се много, аз съм с много добро настроение. Тренировката показа, че момичетата са в добра много кондиция. Интересува ни да направим много силен лагер във Франция. Вярвам, че ще покажем по възможно най-добрия начин композициите. Тренирахме много, мисля, че сме в много добра форма. Имаме възможности, всичко ще зависи там от концентрацията ни, психологическото състояние на момичетата", сподели Раева, която беше изпратена от съпруга си Наско Сираков на летище "София".

"Мечтата да взривим Лондон вече е съвсем близка. Надявам се тя да се случи. Успяхме да направим силни композиции. Много красиви, силни рисковани. Искам да ги изиграят много силно. Искам да покажем българската школа, защото мисля, че нашите композиции се отличават. Мисля, че 5 отбора ще спорят за медалите. Момичетата постигнаха много през тези 3 години и трябва да се гордеят със себе си. Искам Олимпиадата да е черешката на торта за този олимпийски цикъл. Знам, че ще зависи много от мен да овладея емоциите и напрежението там. Не ме питайте за медали и класиране. Искам да играят много вдъхновено и без грешка. Искам да усетят духа на Олимпийските игри и ако има страх, те няма да усетят пулса на Олимпиадата. Не искам да играят за медал. Искам всяка да е вглъбена в себе си, да изстиска максимума от своя елемент", каза още бившата гимнастичка.

"Ще излъжа ако кажа, че не се притеснявам. Ако си изиграят съчетанието си без грешка, имаме огромни шансове. Знам, че вас ви вълнува медала. Но мен ме вълнува да покажем различна гимнастика, това е изкуство. Дано успея да ги мотивирам. Там е необходимо само спокойствие и хладен ум. Изключителна мисъл ще трябва по време на играта. В лагера във Франция ще се работи основно върху настроението, вдъхновението и концентрацията. Всичко друго е направено. Дано оправдаем огромните ви очаквания", каза още Раева.