Грациите от ансамбъла ни по художествена гимнастика тренират при чудесни условия на спортна база край Париж, разположена в живописна зелена местност и при изключителни мерки за сигурност.

Националният селекционер Илиана Раева - Сиракова разкри за Гонг, че комплексът е бил препоръчан от Адриана Дунавска, която готви там ансамбъла на Франция, но сега почива, защото не успя да спечели олимпийска квота за Лондон. Перфектни условия срещу сумата от 80 евро на ден.

Лагерът на българските момичета ще продължи две седмици, а от Париж те ще летят директно за Лондон на 6-ти август, където ще са настанени близо до Уембли в шикозен хотел. Олимпийският турнир по художествена гимнастика стартира на 8-ми август и ще продължи до 12-ти.

Понеделник по програма е почивен ден за момичетата с оглед графика на игрите в Лондон. Разходка до Париж и разглеждане на забележителностите вчера мотивира грациите за пълноценна работа в залата днес. Повечето от състезателките за първи път са в столицата на Франция и са били впечатлени от Нотр Дам, Триумфалната арка, Сакре Кьор и Монмартр.

Най-важно е, че всички в отбора са здрави, вече усещат пулса на Олимпиадата и не се оплакват, дори и да ги боли нещо, коментира Илиана Раева - Сиракова.

Главният треньор на националния ни тим описа подробно спортното чудо, в което грациите тренират за медал от игрите в Лондон.

„На по-добро място не съм била. Изключително впечатлена съм. Има зали и игрища за почти всички видове спорт - футбол, волейбол, баскетбол, бокс, тенис, тенис на маса, спортна и художествена гимнастика, борба. Базата разполага с огромен фитнес център, изключително модерен възстановителен център с всички видове процедури - тангентор, сауна, джакузи, леден и горещ басейн, клиника за рехабилитация с ултразвук и допълнителна медицинска апаратура. Комплексът включва още лекоатлетическа писта и стадион. Легловата база с хотелската част са също впечатляващи при строга система за сигурност. Конкретно залата за художествена гимнастика е огромна с три килима. Момичета се хранят в много хубав ресторант с разнообразна и здравословна храна.“- разкри Илиана Раева за Гонг.

Отборът е изолиран и концентриран в последния етап от олимпийската подготовка, дано разкрие истинския си потенциал в Лондон, защото това означава...медал!

Илиана Раева от Париж: На по-добри условия не сме били, усещаме пулса на Олимпиадата

източник: Gong.bg