„Можеш да го направиш“, изкрещя говорителят на гребния канал. Публиката бе на краката по трибуните и аплодираше с всички сили, докато последният състезател едва се носеше към финалната линия.

Тази картина бе част от Олимпийските игри. След като завърши, той се отпусна в лодката, преодолял дистанцията под неистовите овации на феновете. След няколко секунди състезателят се надигна и поздрави тълпата.

Той дори не е представител на домакините, а гребец от Нигер, който се превърна в истински герой на Игрите. Причината е, че Хамаду Джибо Исак започнал да се занимава с този спорт едва преди три месеца.

Той финишира последен, на около половин минута след победителя. Но това няма значение. 35-годишният състезател от Нигер се научи как да гребе само преди 3 месеца, а за техниката му дори няма нужда да се споменава.

Хамаду Джибо Исак попаднал на Олимпиадата, благодарение на уайлд карт от комисията към Международния олимпийски комитет. Неговото участие стана реално потвърждение на неофициалния девиз на Игрите, че не е важна победата, а участието.