Лекоатлетката Ваня Стамболова е дала 10 внезапни допинг проби за последните 60 дни. Това обяви днес личният й треньор Георги Димитров преди заминаването им на олимпийските игри в Лондон.

"Никой български спортисти не е подлаган на толкова допинг проби. За съжаление тя получи тази контузия. Всички изследвания ги имам, струват ми 5 хиляди лева лични средства. Те показват жестока травма, като лекарите заявиха, че отговорността за участието й е наша", каза Димитров.

Той добави, че в последните седмици са тренирали в Правец.

"Последните две седмици бяхме в Правец. Там се върви към нещо, което е уникално за българския спорт. Благодарение на условията там, ние дори мислехме, че тя може да се откаже от спорта, се вдигна и дори ще участва на олимпиада. Говоря за тревни писти, на които тя тренира. Нито една спортна институцията обаче не се заинтересува от Ваня Стамболова", каза още Димитров.

Той заяви, че е сигурен в класирането на Стамболова на полуфиналите в бягането на 400 метра с препятствия.

"Сигурен съм, че ще се класира за полуфиналите. Ще бъде много тежко. Ако влезе във финал това ще бъде изключителен успех. В тази дисциплина са с много изравнени възможности. Искам да поздравя българските треньори, които за мен са светци, които творят тези успехи на олимпиадата, но са забравени от правителството", каза в свой стил треньорът по лека атлетика.