Почти 7 хиляди души следят във Facebook страницата на европейския шампион в хвърлянето на диск Роберт Хартинг. Немецът, който е фаворит за златния медал на Олимпиадата в Лондон, публикува всеки ден различни съобщения към феновете си, но освен това от някои от тях получава доста неприлични предложения.

„Вече съм получавал сексуални предложения от мъже във Facebook. Ужасно е, какво измислят някои хора. Това е неприятно чувство, но не се чувствам застрашен от тези предложение. Те са за кошчето“, сподели Хартинг.

Атлетът, който има внушителните данни – 201 сантиметра височина и тегло 126 килограма, е свободен, след като през миналата година се раздели с дългогодишната си приятелка.

Хартинг получава предложения и от жени. Но: „Жените поне спазват някакъв етикет при подобни предложения, което е много по-добре за четено. Въпреки това нямам интерес. Не отговарям. Това не ме интересува.“

Най-доброто доказателство: Световният шампион има 28 победи подред, а на Европейското първенство в Хелзинки спечели категорично с 68,30 метра.

„Искам Олимпийската победа!“, завършва Хартинг.