Световният шампион по борба класически стил в категория 96 килограма Елис Гури е дал допинг-проба тази сутрин в Тетевен, където националния отбор е на лагер преди Лондон 2012.

Това съобщи лекарят на българската олимпийска делегация д-р Стефан Стругаров, който днес отпътува за Лондон. Той добави, че всички олимпийци вече са преминали през допинг контрол.

„Всички състезатели преминаха допинг контрол. Дори сутринта в Тетевен, където са националите по класическа борба провериха Елис Гури (категория до 96 кг). От Световната антидопингова агенцията (УАДА) му взеха проби кръв и урина“, каза Стругаров.

Той каза още, че медицинския екип е готов и сме „подготвени за всякакви случай“. "Дано да не се случват лоши неща. Всички са здрави. Единствено не знам с Ваня Стамболова какво е положението. с Йордан Йовчев се видяхме преди да замине, боли го ръката, но той е мъжко момче", коментира лекарят на българския тим. Стругаров днес замина за Лондон с три кашона медикаменти.

„Медикаментите са с мен - три кашона. Всичко се описва като бройки, опаковки, след което този списък се изпраща в МОК за одобрение. „Олимпиада без игли“ е мотото на Игрите. Сега за всяка инжекция ще се попълва формуляр, но ние сме готови. Все пак това за мен е четвърта олимпиада“, каза Стругаров на летище София.