Бившият британски футболист, който сега е телевизионен водещ, Дейвид Айк заяви, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон била таен сатанински ритуал.

Бившият вратар на Ковънтри Сити, който сега коментира снукър, шокира Великобритания през 1991 г., когато обяви, че е синът на Бога и предсказа, че светът ще свърши през 1997 г. Сега той отново напомни за себе си с твърдението, че спектакълът на Дани Бойл бил "масов сатанински ритуал, замаскиран като тържество на Великобритания и спорта".

Айк, който беше основен коментатор на Би Би Си по време на Олимпийските игри през 1988 г., написа на сайта TheTruthIsNow.com, че гигантската камбана, ударена от Брадли Уигинс по време на церемонията, била със звукова честота като тази, която може да се чуе в сатанинска група, управляваща тайно света.

"Церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри са масови сатанински ритуали, маскирани като тържество на Великобритания и спорта. Техният проводник е езикът на символите...Олимпийският стадион също е стратегически поставен върху мрежа, черпеща енергия от земята, за да използва силата на собствените честоти и вибрации на Глобалната Кабала. Огромната Олимпийска камбана, най-голямата хармонично настроена камбана в света, създадена специално за церемонията по откриването, е проектирана да диктува тази честота още от самото начало", пише Айк.

На собствения си сайт DavidIcke.com той нарича церемонията по откриването, която очарова милиарди хора по света, "зъл, нечовешки, сатанински ритуал", извършен в ключов ден от календара на поклонниците на злото. Айк продаде хиляди екземпляри от своя книга, в която твърди, че "човечеството в момента е под контрола на подобни на динозаври извънземни влечуги, наречени Вавилонското братство, които трябва да пият човешка кръв, за да поддържат човешкия си вид".