Българският национален отбор по борба остава само с един медал в актива си от Олимпийските игри в Лондон. Това стана ясно и след отпадането на последната възможност, Леонид Базан да бъде изтеглен на репешаж от Джабраил Хасанов.

Представителят на Азербайджан отпадна на полуфиналите в надпреварата, което ни лиши от шанс за още един медал от Игрите.

22-годишният Хасанов, европейски шампион за 2010 и 2011 година, обаче загуби на полуфиналите от японеца Тацухиро Йонемицу с 0:2 (0:2, 0:1) и не успя да изтегли Базан до допълнителните срещи за бронзовото отличие. С това българското участие в олимпийския турнир по борба приключи.

Леонид Базан записа загуба още в първата си среща на Олимпийските игри. Националът претърпя тежко поражение с 0:2 части от Джабраил Хасанов от Азербайджан на 1/8-финалите в категория до 66 килограма при свободняците.

Единственото отличие в борбата от Лондон 2012 остава това на Станка Златева - сребро в категория до 72 килограма.

От мъжете най-близо до медал беше Радослав Великов, който обаче загуби директния спор за бронза в категория до 55 килограма в свободния стил след 0:2 части (1:1, 1:1) от японеца Шиничи Юмото.