Българската модна къща „Агресия” ще изработи официалното облекло, а японската фирма „Мизуно” ще ушие спортната екипировка на олимпийците ни за игрите „Лондон 2012”, бе обявено след днешното заседание на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет и Министерство на физическото възпитание и спорта.

На форума, на който присъстваха министър Свилен Нейков и неговият заместник Лазар Каменов, председателят на БОК Стефка Костадинова информира за броя на спортистите, които са се квалифицирали до момента за игрите през лятото. А те са 32. Тя изрази и очакванията си за спечелване на още квоти от нашите спортисти.

Бюрото бе информирано и за срещата на БОК с нашия посланик в Лондон и готовността посолство ни да бъде Българската къща по време на игрите.

Пътуването на спортистите и длъжностните лица ще стане съгласно заявки на българските спортни федерации. Олимпийското село ще приеме нашите състезатели от 16 юли 2012 г.

Освен това Бюрото взе решение за сформиране на оперативен щаб за подготовка на делегацията ни за игрите в Лондон, който ще бъде ръководен от Белчо Горанов – генерален секретар на БОК.

След като разгледа писмото на Тамаш Аян, президент на Международната федерация по вдигане на тежести, както и становището на МОК, Изпълнителното бюро на БОК взе решение Боянка Костова и Валентин Христов да се състезават за Азербайджан на олимпийските игри „Лондон 2012”.