Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева покани всички зрители в „Арена Армеец” в София на Световната купа, за да подкрепят родните състезателки в предстоящото им изпитание.

Състезанието, което ще се състои от 12 до 14 април, ще се излъчва изцяло на живо по NOVA SPORT, а част от надпреварата в събота и неделя ще можете да гледате и по NOVA. Много любопитни материали за Световната купа ще откриете и в GONG.BG.

Илиана Раева беше гост в предаването „Събуди се”, в което разказа повече подробности за представянето на грациите в Пезаро, Италия. Ансамбълът спечели сребро в многобоя, а Боряна Калейн бронзов медал в многобоя.

„Всички са много щастливи, в последните три дни до днес, изживяхме много емоции и заради международния турнир София Къп, на който спечелихме общо 18 медала. За десерт спечелихме сребърен медал на ансамбъла и бронз на Боряна, което е много-много голям успех”, сподели Илиана Раева.

„Разговарях с Весела Димитрова и тя каза, че съдийството в Италия е било фантастично, защото ни дадоха точно толкова за трудност, колкото изиграхме. Русия винаги ни е подкрепяла в последните години. За нас този старт беше много важен, защото е първи старт за ансамбъла. Всички коментари на специалистите са, че имаме много силни гимнастички.”

„Един ваш колега нарече момичетата диаманти, толкова са различни и ярки, че настина са диаманти. Националният отбор на България е свързан с много голям труд и ние трябва да ги възпитаваме в това отношение. Състезателят трябва да се възпитава, да се състезава. Но когато отидеш на състезание, тогава е само психология.”

„Всички наши зрители трябва да очакват спектакъл от най-силните в света. Момичетата са пределно мобилизирани, знаят, че предстои една много тежка година. Всички специалисти от началото на година коментираме един драстичен напредък от всички отбори, няма по-хубаво от силна конкуренция, от много държави. Момичетата ще се опитат да покажат най-доброто от себе си. Много тежка битка”, добави още Раева.

„Едно от най-силните ми качества през годините е била моята увереност, но напоследък много силно се вълнувам, буквално се разтърсва тялото ми от момичетата и ансамбъла, но аз съм си приела кармата и трябва да давам много кураж и сили.”

Илиана Раева, както и част от гимнастичките от националния тим, взеха участие във филма на Мариян Вълев „Лошо момиче”. По темата президентът на БФХГ сподели: „Когато Мариян Вълев дойде в залата и ми разказа сценария на филма и ме помоли, нямаше как да откажа. Още повече, че във филма участва дъщерята на Камелия Игнатова, момиче, което аз познавам от много години”, коментира още Илиана Раева.