Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели сребърен медал от многобоя на Световната купа в Пезаро (Италия), която се явява и първо официално състезание за грациите ни. 

След изиграване на двете съчетания, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Трааст, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова събраха сбор от 49.600, което им отреди второто място.

Гимнастичките ни поставиха по фантастичен начин и смесената си композиция на три обръча и два чифта бухалки. Те получиха оценка 25.650 точки. От тях 17.000 за трудност и 8.650 за изпълнение.

Припомняме, че в първия състезателен ден момичетата ни получиха 23.950 на съчетанието на пет топки.

Титлата от многобоя на първата за сезона Световна купа спечели Русия със сбор 51.050 (25.250 на пет топки и 28.800 на три обръча и два чифта бухалки).

С бронза се окичи домакинът Италия. „Пеперудите“ събраха 49.400 след 24.000 на пет топки и 25.700 на три обръча и два чифта бухалки.

Чудесна Калейн взе бронз от многобоя в Пезаро

Отборната битка на турнира в Италия продължава и в неделя, когато ще се състоят финалите на двете съчетания. Нашите момичета ще се борят за отличията и на пет топки, и на три обръча и два чифта бухалки.

Припомняме, че в календара на Световните купи, следва тази в София. За девета поредна година „Арена Армеец“ ще приеме най-изтъкнатите имена в нежния спорт. Турнирът ще се проведе от 12 до 14 април. Билети има в мрежата EPAYGO.

За първи път надпреварата ще бъде излъчена в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Състезанието ще бъде предавано пряко по NOVA и NOVA SPORT.

Играй и спечели: 3 двойни билета за Световната купа по художествена гимнастика търсят притежателите си