Старши треньорът на националния тим по художествена гимнастика – индивидуално Бранимира Маркова заяви, че е доволна от представянето на грациите ни на Европейското първенство и насочи погледите към предстоящото Световно.

„Много съм доволна от момичетата, отново показаха, че са един много силен отбор. Това, което наистина очаквах, успяха да постигнат. Специални поздравления за Боряна Калейн, която в последния ден на финалите на уредите, имаше най-добро представяне. Два бронзови медала – за нас това означава много. Смятам, че всяка една от тях при едно добро изпълнение на съчетанията си вече видяхме всички, че претендира за много високи оценки и призово класиране, така че сме спокойни”, коментира Маркова на летище София.

„Да, мисля, че Невяна след всяко състезание се чувства по-добре. Смятам, че се чувства по-спокойна. Все пак те проведоха една много добра подготовка, а подготовката ни тепърва предстои, защото най-сериозното състезание тепърва предстои. То е Световното първенство в Баку, където бобрата ще бъде наистина много сериозна за спечелване на две квоти за Олимпийските игра в Токио”, добави Бранимира Маркова, а попитана колко е труден изборът от това, че имаме три много добри състезателки, тя отговори:

„Така е, трудно е разбира се. Всичко зависи от тях и от тяхната подготовка.”

„Смятам, че виждайки колко са близо до реалното получава на медал и те много добре знаят, че при едно добро изпълнение биха го взели, чувствам, че просто психически не издържат. Предстоят ни още две състезания от веригата Гран при. Едното е следващата седмица в Холон, а след това в Бърно. Имаме една седмица подготовка с Катрин за Европейските игри в Минск. Другите момичета ще починат съвсем кратко и започва нашата подготовка за Световното първенство”, завърши Бранимира Маркова.