"Отидохме с амбиции за медал и успяхме – станахме трети отборно. Аз лично отчитам едно добро представяне за мен. Единствено на финала на обръч можех да не допускам тази глупава грешка. Напрежение винаги има. Нормално, състезание е. Не мисля, че обаче това ще ми пречи. По-скоро ще ме стимулира. Трябва да работим просто върху изчистването на съчетанията. Да играем без грешка. Пак казвам ще наблегнем на изпълнението", заяви националката по художествена гиманастика Боряна Калейн след завръщането на състава ни от Европейското първенство.

Боряна Калейн, заедно с Катрин Тасева и Невяна Владинова, както и ансамбълът за девойки в състав Яна Момчилова, Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева и Карина Димитрова се окичиха с бронзовите медали в отборната надпревара.

"На финалите просто допуснах много груби грешки. На всяко едно съчетание имах по една груба грешка. Много съм недоволна наистина от финалите, но нищо не мога да направя в момента. Добре започнах състезанието, много силно, добри оценки получихме. За многобоя също имаше неточности, но много добри оценки. Правилно ни оценяваха. Ще работим. Най-важното състезание ни е Световното. Надявам се то да бъде ОК. Аз винаги играя с желание. Това са ми много хубави моменти на състезание. Най-хубаво е, когато си там. Не знам кое ми изигра лоша шега. Не мога да кажа дали се разконцентрирах или бях прегряла", коментира от своя страна Катрин Тасева, а Невяна Владинова сподели:

"Радвам се, че най-накрая и на мен ми се получи едно съчетание както трябва. Малко ме е яд, че пропуснах два елемента и останах на две десети от медал, но това ми е за урок. Имах нужда от едно стабилно изиграване. Съчетанията се оцениха добре, което значи, че трудноста е голяма. Само трябва да ги изиграя."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.