Българската грация Катрин Тасева спечели бронзов медал от многобоя на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в Бърно (Чехия).

Прекрасната Кати събра сбор от 80.850 точки след изиграване на четирите си композиции, което я класира в топ 3.

Другите ни две представителки - Невяна Владинова и Боряна Калейн - останаха съответно четвърта и пета. Плевенчанката натрупа сбор от 78.300 точки, докато Буба - 77.950 точки. Около оценката на Калейн на топкаа се разрази полемика, като председателят на Българската федерация Илиана Раева изрази мнение, че след направен анализ на изиграването, резултатът трябва да е по-висок от отредения от съдиите 20.500.

Абсолютната титла спечели Дария Трубникова от Русия със сбор от 83.750 точки. Със сребърния медал се поздрави Арина Аверина (Русия) след 82.800 точки.

Турнирът продължава в неделя. Катрин ще играе на всичките 4 финала като влиза с най-висока оценка на бухалки, шеста оценка на обръч, трета на топка и пета на лента.

Боряна Калейн се класира с втора по сила оценка на обръч и четвърта на топка, а Невяна Владинова заслужи място във финала на бухалки с трета по сила оценка и на лента с шеста оценка.