Спечелване на две олимпийски квоти на Световното първенство в Баку, Азербайджан, през септември е целта пред най-добрите ни гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн. Трите ще участват и на Световните купи през този сезон.

„Започват Световните купи, през целия месец април. Предстоят ни първо Пезаро, след това в София, следващата седмица в Ташкент, накрая Баку”, сподели мениджърът на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова.

На първата за сезона Световна купа, тази в Италия, от 5 до 7 април, ще участват Боряна Калейн и Катрин Тасева в индивидуалната надпревара, както и ансамбълът при жените.

„Да, имах много успешен сезон през изминалата година. Надявам се през тази година да е още по-успешен. Разбира се, най-важните са квотите на Световното първенство. Другите състезания също не са за подценяване”, коментира Картин Тасева.

Катрин Тасева и Невяна Владинова ще представят България на Световната купа в Арена Армеец.

„Това ми е любимото състезание, откакто се провежда за пръв път не играх през миналата година. Преди това съм играла в съпътстващия турнир. Така че съм още по-мотивирана, нямам търпение да играя и се надявам да зарадвам публиката”, сподели Невяна Владинова.

Гимнастичката ни пропусна последното издание на турнира в София заради контузия.

Световната купа в Арена Армеец е от 12 до 14 април.

Ансамбълът на България вече си осигури квота за Токио 2020, след като спечели бронзовите медали в многобоя от шампионата на планетата в София през миналата година.