Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева празнува рожден ден днес. Златното момиче се превърна в синоним за този спорт, след като в последните години стои зад всички успехи на гимнастичките.

Следващото голямо предизвикателство пред нея и екипът й е Световната купа, която ще се проведе от 12 до 14 април в Арена Армеец.

През последното десетилетие Илиана Раева отдаде сърцето и живота си на българската художествена гимнастика. Стана треньор на световни шампионки (Монпелие 2011 г). Тя е инициатор и създател на първата Световна купа в София, която ще има издание за 9-ти пореден път тази година. Тя успя да организира със своя екип и Световно първенство през миналата година, за която организация получи поздравления от най-големите институции в страната ни, както и поздравления от цял свят. Благодарение на тази впечатляваща организация получихме скоростно още едно домакинство за световно първенство през 2022 година в София.

Илиана Раева получи публични поздравления за празника си от двете си дъщери – Славея и Виолета. Те публикува мили послания във Фейсбук за своята майка.

Самата Илиана Раева, която се очаква да присъства на държавното първенство за приз "Жилиета Шишманова" в Бургас, върна жеста към привържениците си, като ги поздрави с лирична песен.