Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика заяви, че не са доволни от представянето си на Световната купа в София. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева взеха сребърни отличия на финала с три ленти и две топки, наредиха се трети в многобоя и шести на финала с пет обръч.

"Ами не сме доволни от нашето представяне. Можехме да покажем по много по-добър начин и двете композиции, но вярваме, че с много труд и работа ще успеем да го покажем", заяви Маргарита Василева.

В последните състезания те все още не могат да изиграят чисто композицията си пет обръча в сравнение с това с ленти и топки.

"Това и за нас е малко странно, защото на тренировка обръчите ни се получават по-добре и ги играем по-сигурно. Не можем да си обясним защо така се получава, може би се успокояваме, защото смятаме, че го можем, а на лентите, защото ни е по-трудно, сме по-концентрирани и по-вглъбени в нещата", каза София Иванова.

"Да, говорихме с треньорите. Просто ни липсва малко повече концентрация, увереност и доверие към треньорите", добави Василева.

"Ами в сряда заминаваме за Световната купа в Азербайджан. Очакванията ни са се представим по по-добър начин от сега и да покажем това, което тренираме", каза Камелия Петрова.

Те бяха подкрепяни от публиката в София, която днес беше изпълнила до краен предел залата.

"Аз лично с тези момичета, с този състава играя за пръв път и в тази зала на толкова огромна публика и беше много хубаво, усещайки тяхната обич и обичта на публиката. Беше много хубаво. Благодарим на всички, които дойдоха да ни подкрепят", заяви Магдалина Миневска.

Момичетата знаят голямата отговорност, която носят след спечелената титла в Токио 2020 и са готови да се преборят за второ поредно олимпийско злато в Париж.

"Да знаем, че отговорността е голяма. Целта ни е да работим над това, което ни липсва, и в Париж да покажем това, което трябва. Вярваме, че можем да се преборим за второ поредно олимпийско злато", каза Василева.

Ансамбълът на Израел спечели всичките три златни отличия в София, а българките заявиха, че може само да се учат от тях.

"Вече смятаме, че всички отбори са силни. Израел са един много стабилен отбор и само можем да се учим от тях и да работим и ние над това", коментира Камелия Петрова./ БТА