Отборът на Fnatic продължава участието си на мастърс турнира по VALORANT в Копенхаген с награден фонд 650 000 долара. „Оранжевите“, които загубиха от Paper Rex ден по-рано, се наложиха над аржентинския отбор Leviatan. Така геймърите от Fnatic продължават към полуфинала в долната част на схемата и са на две крачки от това да се борят за голямата награда от 200 000 долара за шампиона. Съставеният изцяло от чилийски геймъри тим обаче не се предаде без солидна битка, в която Джейк “Boaster” Хамлет и съотборниците му все пак надделяха с 2:1 победи.

Всеки от успехите на Fnatic идваше след продължения. Получи се хубав сблъсък между два отбора, които вече имат визи за VCT Champions в Истанбул по-късно през годината. В първата карта бързото темпо на Leviatan изведе отбора, който за първи път играеше на Fracture в този си състав, до предимство на полувремето от 7:5 рунда. През втората част пък по-методичната и тактическа игра на Fnatic доведе до същия резултат и съответно равенство от 12:12, печелейки 24-я рунд и лишавайки опонента от шанс да затвори първата карта в своя полза.

След това „оранжевите“ притиснаха успешно опонента си и спечелиха с 14:12.

Втората карта бе Ascent и започна трудно за Fnatic. След 4 поредни рунда за Leviatan  обаче европейците намериха ритъма си и изравниха до 6:6.

През втората част на картата южноамериканският тим успя да вземе ранно предимство, което да защити въпреки техническите проблеми и опитите на съперника да се върне в мача. 13:11 и 1:1.

На решаващата карта Bind Leviatan отново започна с победа в пистолетния рунд, която отведе тима до аванс след края на защитата си от 7:5 рунда. При смяната на ролите обаче Fnatic показа умела агресивна защита и обърна развоя в своя полза, но отново продълженията решиха изхода. Допълнителните рундове бяха цели 8, а с добра игра на “Boaster” и Енцо “Enzo” Местари, тимът на „оранжевите“ спечели със 17:15 и се класира за следващата фаза.

Силното представяне на латиноамериканците пък намери своя край, но те доказаха, че са сила, с която не малко отбори ще трябва да се съобразяват в света на VALORANT.

​снимка: twitter.com/Fnatic