Битката за 200 000 долара от наградния фонд на втория мастърс турнир по VALORANT за годината става все по-ожесточена. Вчера научихме имената на първите победители в първия плейофен кръг на значимото състезание в Копенхаген. Paper Rex победи с 2:0 Guild Esports и си осигури място в полуфинала на горната част на схемата.

Срещу сингапурския тим, на 17-ти юли, ще стреля Fnatic, който отстрани друг от най-силните отбори в Европа – FunPlus Phoenix след 2:0 победи. На първата карта, Icebox, която бе и избора на Fnatic, Boaster, Derke и компания имаха проблеми и губеха на полувремето с 4:8, въпреки че са сочени за един от най-добрите тимове в света на тази карта. След това обаче тимът доказа това твърдение за пореден път, като бе почти безпогрешен, печелейки 9 от следващите 11 рунда и осигурявайки си предимство след общ резултат 13:10 на първата карта.

На втората карта всичко бе драстично по-лесно за Fnatic. Първото полувреме на Haven завърши с тотален разгром и 10:2. Това означаваше, че за „оранжевите“, които разочароваха с представянето си на първия мастърс за 2022-ра, в Рейкявик, бяха необходими само още 3 рунда за крайната победа, което в крайна сметка се и случи.

Загубилите в първия ден на плейофите Guild Esports и FunPlus Phoenix обаче не отпадат – за тях предстои дуел в долната част на схемата, където нова загуба означава елиминиране.

Днес пък ще станат ясни другите два тима, които ще продължат към полуфиналите в горната част на схемата. Мачовете са Leviatan срещу DRX и XSET срещу OpTic Gaming.