Финалната среща на Мейджър турнира по Dota 2 в Арлингтън, САЩ, се превърна в една от най-запомнящите се битки за феновете на играта. Руският Team Spirit се изправи срещу китайския гранд PSG.LGD, както се случи и на миналогодишния The International и отново победи противника си. За разлика от TI, когато триумфът дойде с 3:2, сега руският клуб спечели с 3:1, при това, постигайки обрат.

В първата игра китайските геймъри, които доминираха по време на групите на Мейджъра, се наложиха за около 37 минути.

Втората битка беше невероятно дълга и изтощителна. Тя продължи цял 1 час и 15 минути, но в крайна сметка „драконите“ успяха да изравнят резултата, а в самия край украинецът Иля „Yatoro” Мулярчук регистрира Rampage.

В третата игра Team Spirit бързо успя да се наложи над опонентите, чиито спонсор е Пари Сен Жермен, a в последната игра китайските геймъри имаха предимство, но не успяха да го задържат и така те загубиха.

По този начин и вторият Мейджър трофей за 2022-ра отива в Европа, след като по-рано тази година OG на Божидар “bzm” Богданов бе над всички в Стокхолм. Team Spirit спечели 200 хил. долара от наградния фонд.

снимка: gettyimages