За съжаление въпреки многото усилия, които българският мидлейнър на OG и неговите съотборници положиха, тимът на Божидар “bzm” Богданов загуби от Team Aster с 1:2 в полуфинала в долната част на схемата на PGL Arlington Major 2022.

Това беше вторият Мейджър турнир по Dota 2 за годината, като на предишния, в Стокхолм, 17-годишният роден геймър и OG спечелиха първото място.

Вчера “bzm” и компания имаха тежък мач срещу американците от Beastcoast и благодарение на перфектната игра на българина в решаващата битка, OG продължи, но след 1:1 срещу Team Aster и трета игра продължила около 52 минути, китайският тим отстрани Богданов и съотборниците му.

По този начин в турнира остават 3 отбора: PSG.LGD, който вече е на големия финал, както и Team Aster, който ще спори с руснаците от Team Spirit за място в битката за 200 хил. долара.

Божидар “bzm” Богданов и OG останаха на 4-то място с 50 000 долара от наградния фонд на турнира. Следващият турнир, на който тимът на родния талант ще участва е ESL One Малайзия, който започва на 23-ти август.