Академията на OG с българите Калоян “shaiK” Борисов и Благой „oxygeN” Димитров, в състава, спря серията си от поражение на турнира по CS:GO WePlay Academy League. Днес талантите в датската организация се наложиха над Apeks Rebels с категоричното 16:6 рунда, в най-изразителната победа за от началото на онлайн състезанието.

Двубоят бе на картата Overpass, а “oxygeN” бе над всички със своите 20 убийства. Мачът започна със серия от 4:1 рунда за OG Academy, но след това геймърите от Apeks Rebels отвърнаха и резултатът стана 5:4 в полза на сънародниците ни и техните съотборници. Последваха изключително силни минути за OG Academy, като отборът не само възстанови предимството си, а и го увеличи драстично. 6 поредни рунда затвориха полувремето при 11:4 в полза на “shaiK” и “oxygeN”, а серията бе продължена с още 3 при смяната на ролите.

При 14:4 двата тима си разменяха по 1 рунд за крайното 16:6 в полза на OG Academy, който вече има 6 победи и 5 загуби, кръг преди края на груповата фаза. Тимът заема 4-то място в група Б и е недостижим за Apeks Rebels и вече има място във втората фаза на турнира. Утре групите завършват с мач между OG Academy и категоричния победител в групата BIG Academy.