Талантливите ни състезатели по Counter-Strike: Global Offensive Калоян “shaiK” Борисов, Благой “oxygeN” Димитров допуснаха втора загуба със своя OG Academy от бразилците от FURIA Academy. Вчера южноамериканците се наложиха след 16:13 рунда на Mirage, а днес успехът бе още по-труден – 16:14 на Inferno, в пореден двубой от група Б на турнира за академиите на професионалните отбори WePlay Academy League.

Двубоят бе доста интересен и се получи равностоен, като в отделни периоди някой от двата тима доминираше. На Т-страна FURIA започна със серия от 8-2, но вместо да си гарантират лесно затваряне през второто полувреме, бразилците влязоха в него с едва един рунд аванс при 8:7.

При равенство 14:14 те бяха по-концентрирани и се справиха с противника си, нанасяйки четвърта поредна загуба на “shaiK” и “oxygeN”, които имаха лош ден, и общо 5-та в турнира.

OG Academy е на 4-то място в групата си с баланс от 5 победи и 5 загуби, а FURIA е на крачка по-горе със 7:4. Утре OG Academy се изправя срещу Apeks Rebels.

​снимка: twitter.com/weplayesports