Европейският шампионат по League of Legends завърши, а след фантастичен финал Rogue взе своя реванш от G2 и спечели титлата на Стария континент за първи път в историята си. Новите шампиони се наложиха над G2 с 3:0 победи, за да оставят в историята поражението от същия съперник в полуфиналите и в големия финал на пролетните плейофи.

Още в първата игра Rogue заяви ясно намерението си да изиграе срещата по тотално различен начин от полуфинала, който загуби с 0:3 от G2. И трябва да се признае, че те успяха, като надиграваха съперниците си както в битките, така и в крос отиграванията. Около 25-та минута Rogue взе Baron и настъпи към базата на G2, която падна с любезното съдействие на Маркос “Comp” Стамкопулос, който взе пет убийства накуп.

Ключовите отигравания на гръцкия бот лейнър продължиха и във втората игра, като “Comp” отново тормозеше неспирно G2. Спечелена битка в 27-ма минута изгради солидно предимство за Rogue, което в последствие бе надградено с 4 дракона и 2 Baron-а независимо от опитите на Расмус “caPs” Винтер до обрат за G2 не се стигна. Вместо това Rogue взе и трети Baron, а след над 40 минути на картата имаше аванс от 2 победи.

“caPs” и рекордьорът по мачове в LEC “Jankos” взеха първото убийство за G2 в игра номер три, но отговорът на Rogue не закъсня, който методично, последователно и хладнокръвно обърна мача, за да си гарантира още един успех и своята първа LEC титла.

С оглед представянето на “Comp” в мача, съвсем логично гръцкият геймър стана и MVP на финала.

Двата отбора ще представят Европейския регион в груповата фаза на Световното първенство, а Fnatic на Здравец Гълъбов и MAD Lions ще се опитат стигнат дотам с победи в предварителната фаза.

снимка: twitter.com/LEC