Първият двубой от заключителния етап на европейския шампионат по League of Legends изправи един срещу друг третия и втория от редовния сезон. В ожесточена битка Rogue победи MAD Lions с 3:2 и си гарантира място в топ 4 на LEC, а с това и място поне в предварителната фаза на Световното първенство. За тимът, който се очаква да се обедини с испанския KOI (собственост на футболиста Жерар Пике), това ще бъде трето поредно участие на световните финали, след 4-то място в група А от 2020-та и 3-то място в група А от 2021-ва.

В първата игра MAD Lions натрупа предимство, което не спря да увеличава до самия край, след точно 38 минути. Със страхотно представяне се отличиха “UNF0RGIVEN” (10/1/10) и “Nisqy” (8/2/14).

В следващата игра събитията се развиваха изключително равностойно, до 28-та минута, когато Rogue се откъсна напред, а натрупаните дракони и Baron Buff, тимът обсади базата на съперника, която в крайна сметка превзе благодарение на Pentakill на ботлейнъра Маркос “Comp” Стамкопулос, чийто резултат бе 8/2/7.

По-малко от 30 минути бяха необходими на MAD Lions да се доближат на 1 победа от крайния успех. Силна игра на “UNF0RGIVEN” и този път “Armut” донесоха нов аванс в резултата за испанския тим.

„Лъвовете“ дори поведоха в 4-та игра и изглеждаха орисани за място на Световното, но две последователно загубени битки обърнаха нещата в полза на Rogue, който направи серия от 19:0 убийства и прати развръзката в мач номер 5.

Битката се превърна в истински спектакъл, а повече от 30 минути в нея нямаше изявен лидер. Накрая обаче Rogue успя да си гарантира 4-ти дракон, след това Elder и затвори мача с обрат.

Тимът е на полуфинал в LEC и очаква победителят от двойката G2 срещу Misfits, като заключителният етап от плейофите на LEC ще се проведе в Малмьо.