Тимът на Fnatic с българския съпорт Здравец “Hylissang” Гълъбов допусна обрат в полуфиналната си среща от европейския шампионат по League of Legends и остана на трето място в LEC. Родният геймър и съотборниците му поведоха с 1:0 срещу Rogue, но в крайна сметка отстъпиха с 1:3 победи. Така нашето момче не успя да подобри рекорда на “Perkz” за най-много игри във финалните мачове на LEC. Българинът остана със своите 31, като дели 2-ро място с бившия си съотборник Мартин “Rekkles” Ларсон, а на хърватинът Лука “Perkz” Перкович остава на върха с 1 повече.

Опитите на Rogue в първата игра да атакува опциите на “Razork” не се увенчаха с успех, тъй като бляскаво представяне с героя Sylas записа мид лейнърът на „оранжевите“ Марек “Humanoid” Бразда. По-малко от 30 минути бяха необходими на Fnatic да спечели първата игра, но това не се оказа достатъчно за краен успех.

Във втората игра Rogue не позволи на “Humanoid” да повтори избора си, но въпреки това ранният аванс бе за момчетата от има на Здравец Гълъбов. Той обаче се задържа само до около 17-18 минута на срещата, като Rogue постепенно обърна нещата в своя полза. В крайна сметка след над 37 минути равенството в общия резултат бе възстановено.

В третата игра геймърите от Rogue успяха да вземат предимство и постепенно да опрат родния талант и „оранжевите“ до стената, принуждавайки Fnatic да влезе в битка, която нямаше как да спечели. Това означаваше, че Маркос “Comp” Стамкопулос и компания се доближават на 1 победа от място на финала.

И този успех бе постигнат в игра номер 4. Ранното предимство на Rogue прогресивно се увеличаваше и в крайна сметка Fnatic трябваше да капитулира, като Гълъбов и съотборниците му завършват сезона в LEC на 3-та позиция, преди Световното първенство. Третата позиция за „оранжевите“ означава, че за тях шампионата на планетата ще започне по-рано от очакваното. Fnatic ще трябва да премине през ситото на предварителната фаза и ще играе в Play-In турнира в Мексико Сити.

Утре пък е големият финал на LEC, в който Rogue ще се опита да отнеме титлата от действащия шампион G2, в своеобразен реванш от пролетните плейофи.