Руските геймъри от Cloud9, които отстраниха единствения българин на Мейджър турнира по CS:GO в Рио де Жанейро, Цветелин “CeRq” Димитров, станаха първите, които се класират за плейофите на шампионата с награден фонд 1.25 млн. долара.

4-мата представители на Русия и казахстанеца “HObbit” надвиха с 2:0 победи датчаните от Heroic и натрупаха 3 победи в Legends етапа на Мейджъра, което им осигури и място на четвъртфинал.

Първата карта бе Vertigo, където американският тим стартира с ударна серия от 9:0 рунда на Т-страна. Полувремето завърши с 11:4, а след смяна на ролите Clpud9 се доближи на само 2 рунда от победата. В крайна сметка опитът на Heroic да заличи пасива си се оказа неуспешен и датският клуб загуби с 9:16.

Втората карта, Inferno, започна по-равностойно. Heroic поведе с 4:1, после резултатът бе обърнат до 5:4 за Cloud9, а само рунд разделяше двата тима при смяната на ролите. След това обаче датската организация видя само още 1 рунд в своя актив и след ново 9:16 вече гледа към 4-ти кръг на Legends етапа, когато ще получи втори шанс за продължаване към плейофите на шампионата. За Cloud9 пък отново блестя Дмитри “sh1ro” Соколов, който завърши с 53 убийства и 22 умирания в рамките на двете игри.

Също е интересно да се отбележи, че в предната фаза на IEM Мейджъра в Рио, Cloud9 започна с две поражения, но успя да обърне нещата в своя полза и да се класира за Legends етапа.

снимка: gettyimages