Американският тим, съставен предимно от руски геймъри Cloud9, който отстрани Цветелин “CeRq” Димитров и неговия Evil Geniuses, се класира за Legends фазата на CS:GO Мейджъра в Рио де Жанейро. Руските геймъри и казахстанеца “HObbit” отстраниха Team GamerLegion от Германия с 2:0 победи и влязоха в топ 16 на турнира.

Успехите дойдоха след 16:13 рунда на картите Overpass и Mirage. Въпреки еднаквия резултат обаче, развоят на двете сражения бе напълно различен. На Overpass GL започна чудесно като поведе с 8:2 рунда, а след това затвори полувремето с 11:4. Вместо обаче да затвори картата с огромното натрупано предимство, тимът позволи на руснаците да заблестят. “Ax1Le” и “sh1ro” регистрираха по над 20 убийства, а C9 обърна картата и поведе с 1:0.

На Mirage именно американската организация започна по-добре, но в първото полувреме бе равностойно и тя водеше с 8:7 при смяната на ролите. След като преминаха на СТ-страна момчетата от GamerLegion поведоха с 11:9, но отново не успяха да запазят предимството си и отпаднаха, като “sh1ro” и “HObbit” бяха лидерите на Cloud9.

Така след 2 загуби на старта C9 успя да продължи към следващата фаза на Мейджъра, с надежда, че ще повтори постижението си от Мейджъра в Бостън през 2018-та, когато стана шампион.

снимка: gettyimages