Двайсет и четири отбора започнаха надпреварата си за 1 милион долара на един от най-големите турнири в календара на CS:GO. След завършека на днешния ден от тях ще останат едва шест тима, които да съставят плейофната фаза на събитието.

Победителите от двете групи ще се класират направо за полуфиналите на турнира, а завършилите на 2-ро и 3-то място ще спорят на четврътфиналите. Но за да достигнем до тази фаза трябва да е ясно кои са отборите, които ще бъдат част от плейофите на IEM Кьолн. Затова нека разгледаме какво предвижда програмата на днешния ден.

Група А

В група ни очакват 2 мача. В горната част на схемата се изправят световните номер 2 от Natus Vincere (NAVI) срещу една от приятните изненади на турнира – испанците от Movistar Riders. Победителят в този двубой ще спечели групата и отива директно в полуфиналната фаза на състезанието.

В долната част на схемата пък предстои мач между два тима, които NAVI вече победи в групата: MOUZ срещу Nynjas in Pyjamas. Поне според букмейкърите фаворит е шведската организация (NiP), но както знаете в света на Counter-Strike: Global Offensive всичко може да се случи. Загубилият тази среща си отива у дома, а победителят продължава към четвъртфиналите, където ще срещне втория от група Б.

Група Б

В горната част на схемата на група Б всичко е ясно. Там лидерите в света, според ранглистата на hltv.org от FaZe Clan срещат датчаните от Astralis. Аналогично с група А, победителите тук отиват директно на полуфинал на IEM Кьолн.

В долната част обаче ни очакват цели три мача. Първо съставеният предимно от руснаци американски тим на Cloud 9 ще стреля срещу Team Liquid, като очакванията сочат Cloud 9 за фаворит. По същото време бразилците от FURIA се изправят срещу руската организация Team Spirit. Победителите в тези двойки ще се изправят един срещу друг в директен спор за място на четвъртфиналите.

Всички мачове можете да гледате в платформата twitch.tv, а началният час на първите срещи, предвидени за днес е 13:30.