Същинска приказка за Пепеляшка наблюдаваме в Германия. Испанският тим на Movistar Riders изненада всички, интересуващи се от CS:GO. Тимът триумфира над световния номер 6 в ранглистата на HLTV от G2 на престижния турнир IEM в Кьолн с 2:0 победи. През цялата серия испанците контролираха развитията на картите и бяха подготвени за агресивния подход на съперника, като му противодействаха отлично. Логично спечелиха на Vertigo (16-12) и на Inferno (16-9). Над всички бе снайпериста Алваро „SunPayus” Гарсия, който завърши с 42 убийства и 21 умирания.

Успехът на Movistar прати тима на полуфинал в горната част на схемата в група А, където ще се изправи срещу французите от Team Vitality. Ако и тази среща бъде спечелена то испанците ще прогресират към фазата на директните елиминации на турнира, тъй като продължават шест от общо осемте отбора. Това би било исторически момент за страната на CS:GO сцената, тъй като никога досега испански тим не се е класирал за плейофите на IEM Кьолн, един от най-престижните турнири в света.

G2 има нужда от победи в три поредни мача, за да продължи към преките елиминации, като вече не може да спечели група А на турнира и да се класира директно за полуфиналите.