Отборът на Movistar Riders съумя да надвие един от най-добрите отбори по CS:GO и се класира за фазата на директните елиминации на турнира IEM в Кьолн. Благодарение на успеха си с 2:1 над петите в света от Vitality, испанците си осигуриха завършек в топ 3 на група А, а с това и място в следващия, решаващ етап.

Срещата между двата състава се разви драматично и дори епично: двата отбора си размениха по една победа, но необичайното бе, че печелеха на картата избрана от съперника – 16:4 на Mirage за Movistar и 16:3 на Vertigo за Vitality. Картата, която реши съдбата на дуела бе Nuke, на която всичко се развиваше изключително равностойно почти до самия край. При 12:11 в полза на французите обаче геймърите от Movistar Riders показаха железни нерви и благодарение на лидерството на звездата Алваро “SunPayus” Гарсия, спечелиха с пет поредни рунда и затвориха мача.

По този начин, за първи път в историята на ключовата надпревара, в календара на Counter-Strike: Global Offensive, испански отбор става част от плейофите. Следващото препятствие за Movistar Riders е още по-голямо. В битка за първото място в група А на IEM Кьолн, те ще спорят с Natus Vincere.