Лидерът в организирането на гейминг събития в Европа - ESL - стана най-новият партньор на Gong.bg и медийната група на Netinfo.

Още от месец юни именно в Gong.bg, и Vbox7, ще можете да намерите ексклузивно съдържание и много новини около събитията в българското гейминг пространство. Електронните спортове събират милиони фенове по целия свят, и вече навлизат с пълна сила и в нашата страна.

"Горди сме, че можем да бъдем част от настъпващата нова вълна, и да подкрепим електронните спортове," заяви изпълнителният директор на Netifno Христо Христов на презентацията в Музея на спорта. "Надяваме се нашата компания да бъде стратегически партньор на гейминг културата в България."

Голямата амбиция на организаторите е през 2018-та, когато София ще е Европейска столица на спорта, "Армеец Арена" да се напълни с фенове на електронните спортове за истинско мега събитие на гейминга.

Към настоящия момент, ESL стартира Национален шампионат по гейминг,  който ще протече в три етапа - Квалификации, Редовен сезон и Финали. Това е осмото подобно състезание, но първо и уникално за момента с организацията си.

Награден фонд от 11 000 лева ще събере участниците, които ще могат да премерят сили на три игри - две отборни - League of Legends, CS Go, и HeartStone за сингъл играчи.

Финалите ще са през есента, а за тях ще се класират директно първите три отбора, докато четвъртият и петият ще играят бараж.

Партньори на събитието, освен Gong.bg и Netinfo, ще бъдат и NextTv, както и спонсорите ozone.bg и Telus International.